Korsør Lystfiskerforening

havørred + stang

Tirsdag d. 03. 10. Stigbjerg.

Der herskede nok lidt forvirring om hvor dagens tur skulle gå hen. Skylden for det var til dels min egen, da jeg mandag formiddag foreslog Niels, at ændre stedet fra Reersø til Stigbjerg/Frølunde, pga.. vindforholdene og den megen drivende grøde på de yderste kyster. Inde i bugten var vandet fint og klart uden møg. Og der var fisk!

Vi var kun 4 mand, så der var plads nok. Uffe slog sig ned i nærheden af det lille fiskerleje, mens Knud og jeg selv fiskede hen mod badebroen ved Muskelsvindsfondens Feriecenter. Jeg fiskede med flue, mens de andre brugte spinnestangen. Hans havde også taget spinnestangen med, og gik om på den anden side af den lille cementmur.

På et tidspunkt så Knud en pæn fisk (han sagde omkring ½ meteren), og umiddelbart efter fik Uffe hug, og jokede med at det nok var Knuds fisk – men så var den skrumpet – for den var dårlig nok 30 cm.

Ved 11.30 tiden fik vi vores velfortjente kaffe og æbletærte med en sludder til. Det var efterhånden blæst godt op, så det nærmede sig hård vind, der samtidig var drejet fra SV til V, så den kom langs kysten. De andre valgte at pakke sammen, mens jeg lige tog en time mere.

Omme i bugten bag cementmuren var der nogenlunde læ, så fluekastene gik rimeligt, og allerede i 4-5 kast var der bud efter fluen, men desværre slap fisken igen. Jeg fortsatte hen ad kysten endnu en halv times tid, hvorefter jeg gik hen og startede forfra. I tredje kast tog fisken igen, og den var i den grad et andet forsøg værd.

Det er helt rart ikke at behøve at tænke på løslinen, der tit er i vejen når der er mindre fisk på krogen. Denne fisk tog den med det samme i et godt udløb, og jeg kunne fighte den på hjulet. Efter omkring 10 minutter, kunne jeg kane en smuk lettere farvet hanfisk op. 56 cm sagde målebåndet, og ved vejningen derhjemme viste vægten 1,6 kg.

 

Gert Schjønning